Дата: 22 Юни 2020
Салатите не само са глътка свежест след тежките зимни гозби, но са и полезни за изчистване на организма, а освен това ни помагат и да влезем в по-добра форма за лятото. Благодарение на своите вкусни съставки и невероятната комбинация от аромати, които ще внесе, зеленчуците ще бъдат част от ежедневието ви. Опитайте и вие!
Необходими съставки:
Избираме пресни листа по наш избор за нашата салата, например маруля, спанак, манголд (листно цвекло), рукола и т.н.
малко зехтин
4-5 резенчета бекон
2 скилидки чесън
1 пресен лук (нарязан на колелца)
1 шепа кедрови ядки
малко балсамов оцет
сол
пипер
мащерка
Приготовление:
Първо измиваме много добре листата, които сме избрали да сложим в салатата и ги подсушаваме.
В тиган с незалепващо покритие сложете малко олио и сотирайте филийките лук. След това добавете солта, черния пипер и мащерката.
Когато нашите съставки са добре сотирани, ги отделяме отстрани на тигана, за да не докосват огъня.
В останалата част на тигана, сотирайте резенчетата бекон, за да станат хрупкави.
След това добавете чесъна, след като сте го нарязали на ситно.
Разбъркайте за известно време и добавете кедровите ядки, продължете да бъркате много бързо, за да получите хубав цвят.
Сложете листата в купа и отгоре изсипете останалите съставки, които сте приготвили.
Накрая разбъркайте много добре салатата, добавете малко олио и балсамов оцет. Това е - салатата е готова да й се насладите топла или студена. Добър апетит!
Съвети:
За още по-богат резултат можем да добавите малко сусам върху салатата.
Можем да я придружите с препечен пълнозърнест хляб с чесън, като предястие.
Разбира се, никога няма да сбъркате, ако я използвате, за да внесете свежест в любимия си сандвич.