Валута
BGN
  • EUR
  • BGN
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Лечебното действие на типичните за България храни

 Лечебното действие на типичните за България храни

 

Лечебното действие на типичните за България храни


Агнешко месо ( крехко )

 

Една от любимите храни на българите е крехкото агнешко месо.

То е богат източник на пълноценни белтъчини, аминокиселини, витамини и други нужни за тялото нутриенти.

Като източник на завършени и пълноценни белтъчини, крехкото агнешко месо съдържа всички необходими на организма Аминокиселини, които тялото не трупа като резерв от енергия , а използва за своето изграждане и поддръжка на множество системи и метаболитни процеси.

В голиеми количества агнешкото съдържа селен, цинк, витамините В3, В12, фосфор, триптофан, и др.полезни нутриенти.


Всички тези съставки правят агнешкото задължителна храна за тези от нас, които искат да забавят процесите на стареене и да се радват на добро здраве и дълголетие.

Важно е да споменем, че поради съдържанието на холестерол и мазнини дори и в най- крехкото месо, отрицателните ефекти от тези нутриенти трябва да се избегнат, като заедно с него, като гарнитура, се консумират богати на влакнини храни- зеле, фасул, спанак, маруля, моркови, целина, домати и др.


За да се неутрализират тези вредни нутриенти в агнешкото, за всеки 100г., които консумираме от него, трябва да консумираме поне 150г. от тези богати на влакнини храни, защото именно влакнините не допускат абсорбирането на мазнините и холестерола в лигавицата на червата, а ги изкарват извън тялото.


Ползите от Агнешкото месо.


 
1. Предотвратява атрофията на мускулите, като предоставя висококачествени балтъчини на организма .
   За да не навредите на тялото си тлъстото агнешко месо, саламите, надениците и др. богати на мазнини храни трябва да се елиминират от менюто.

 

2. Допринася за доброто състояние на сърдечно съдовата система.

   Изобилието от витамините В3, В12  в пабнешкото допринасят за намаляване на риска от сърдечен удар.
   Многобройни изследвания показват, че високата концентрация на хомоцистеин е един от основните фактори за сърдечен удар.

   Два котлета от крехко агнешко месо осигуряват близо 100 % от дневните нужди от витамините В3 и В12.

 

3. Предотвратява загубата на мускулна и костна маса при възрастните и предотвратява остеопорозата.

 

4. Детоксикира -(пречиства) организма и осигурява защита срещу ракови заболявания. 
   Високото съдържание на Селен и Цинк в крехкото агнешко месо го прави полезно за пречистването на черния дроб от много вредни вещества.


   Селена участва като кофактор в раотата на Глутатиона, които е най- мощният антиоксидант в тялото.
   В агнешкото месо се съдържа и Ниацин в голямо количество, който предпазва човешите ДНК от вредни вещества и свободни радикали.

 

В 110 гр. агнешко месо има 229 калории.
Крехкото агнешко месо не съдържа захар, 110 гр. съдържат 99 мл. холестерол, а калориите от мазнини в тях са 100.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Доставка

Срока за доставка е до 3 работни дни. Доставките се заплащат съответно : 5лв. при поръчка до офис на спиди, 5лв. при поръчка до офис на еконт и 6,50лв. при поръчка до точен адрес. При поръчка над 100лв. получавате безплатна доставка!